Groenrecycling

Afval van groen bestaat niet meer. Boomstronken of plantsoenafval: er gaat geen snipper verloren. Alle groenafval dat op ons bedrijf binnenkomt, wordt hergebruikt. Want afvalhout is zeer bruikbaar als biomassa. Hiermee wordt op een duurzaam verantwoorde manier energie geproduceerd. Onze groenrecycling is twee hectaren groot en uitermate geschikt voor verzameling, verwerking en scheiding van groenafval.

BIOMASSA

Wij zijn actief wat betreft groenrecycling en leveren elke vorm van biomassa. We maken onderscheid tussen chips en shrips en leveren elke gewenste afmeting.

Chips: een machine versnippert het hout tot biomassa. Deze werkwijze wordt gebruikt bij schoon tak- en stamhout. Dat levert een zeer hoogwaardige biomassa met een asgehalte van maar 1 tot 1,5 procent.

Schrips: een machine met stompe werktuigen verkleint (schreddert) het hout. Dat gebeurt vooral met stronken, struiken en takhout waar een kleine hoeveelheid grond bij zit. Geautomatiseerde machines zeven de grond uit de schrips. De overgebleven biomassa is zeer geschikt voor grootschalige biomassa-energiecentrales.

INNAME GROENAFVAL

Overheid en bedrijven storten groenafval op ons groenrecyclingterrein. Via een geijkte weegbrug worden alle in- en uitgaande vrachten gewogen. U betaalt dus precies wat u brengt of haalt.

Service staat hoog in het vaandel: wij zijn zes dagen per week open.

LOGISTIEK

Onze eigen containercombinatie en vaste transporteurs vervoeren de biomassa naar energiecentrales voor groene stroom. De vrachtwagens nemen minimaal 80 m3 biomassa mee. Verder leveren wij aan verbrandingsorganisaties voor bijvoorbeeld stadsverwarming maar bezorgen ook bij particulieren. Onder andere agrariërs gebruiken onze biomassaproducten om hun centrales te stoken voor stalverwarming. Wij werken volgens vaste afspraken en leveren op tijd.