Mail info@brbk.nl Bel +31 (0)413 – 490 711

Elk probleem vraagt om
een flexibele oplossing

Met behoud van naam
Boomrooierij Weijtmans neemt Kuijpers bomenrooibedrijf over

UDENHOUT – Boomrooierij Weijtmans in Udenhout is per 1 maart eigenaar van Kuijpers bomenrooibedrijf in Son. Het is voor beide partijen een gunstige transactie. Kuijpers bomenrooibedrijf versterkt hierdoor haar positie en Boomrooierij Weijtmans heeft er een filiaal bij op een uiterst gunstige locatie.

Voor beide boomrooierijen bevindt een deel van de klantenkring zich onder de rook van Eindhoven. Voor Kuijpers bomenrooibedrijf is dit naast de deur, maar voor Boomrooierij Weijtmans is dit met de vrachtwagen al gauw drie kwartier rijden. Een factor die zwaarder weegt, nu Weijtmans – groot voorvechter van milieuvriendelijk ondernemen - drukdoende is om haar materieel te elektrificeren. In de nieuwe situatie kan zij in Son een extra oplaadpunt plaatsen. Daarbij wordt het wagenpark van Weijtmans uitgebreid met twee vrachtwagens in de Euro 6-klasse. Met deze klasse blijven ook de milieuzones in de grote steden toegankelijk. Bovendien draait het totale Weijtmans-materieel op HVO 100 Renewable diesel. “Op deze manier kunnen we de tijd overbruggen totdat het materieel all electric is.”

Naadloze aansluiting
Kuijpers bomenrooibedrijf behoudt haar eigen naam. Zo blijft zij met name voor haar lokale klanten een herkenbare partij. Zij behoudt een grote mate van zelfstandigheid en ook de eigenaar, chauffeurs en machinisten blijven werkzaam binnen de boomrooierij. Tegelijkertijd werken de boomrooierijen veel samen. “De plaatjes passen naadloos in elkaar”, stelt Weijtmans vast. “Kuijpers is gevestigd op een gunstige locatie voor de opslag van groenafval en heeft een verreiker en een chipper. Dit is een grote aanwinst, omdat we in Son groenafval verwerken tot biomassa voor twee energiecentrales in Eindhoven. Weijtmans heeft tree workers, zagers en telekranen en die heeft Kuijpers weer niet. Voor de klant levert dit alleen maar voordelen op. Zij vinden bij beide bedrijven een nog breder dienstenpakket.”

Van twee naar een
Blijft natuurlijk de vraag of de bedrijven naar elkaar toe zullen groeien en op den duur één bedrijf zullen vormen. Maar daarover maakt Weijtmans zich geen zorgen. “We kennen elkaar al; hebben al veel samengewerkt. We hebben dezelfde mentaliteit, zijn allebei een familiebedrijf en staan met beide benen in de klei. We zeggen wat we doen en doen wat we zeggen.”

Kuijpers Bomenrooibedrijf
Bomenrooibedrijf Kuijpers VOF bestaat sinds 1974 en beheerst alle aspecten van de bomensector. Dit Brabantse bedrijf is opgericht door Gerard Kuijpers en voortgezet door zoon Hein en dochter Marjolein. De onderneming opereert vanuit een eigen locatie in Son.

Boomrooierij Weijtmans
Boomrooierij Weijtmans is een vooraanstaand, landelijk opererende speler met een breed pakket diensten rond bomen rooien en beheer en onderhoud van bomen en bosgebieden voor de particulier en overheid. De onderneming bestaat al sinds 1921 en is gevestigd in Udenhout.

Foto: Samen verder optrekken; Kees Weijtmans (l) en Hein Kuijpers (r).

Locatie Bomenrooibedrijf Kuijpers

Regio Eindhoven

U vindt Bomenrooibedrijf Kuijpers in Son. Pal naast de A50 op een steenworp afstand van de A2. Van hieruit bedienen wij klanten door heel Nederland en in België.