Over

Het werk rondom bomen rooien en beplanting is een verslaving: mooi, ruig, soms gevaarlijk en altijd boeiend. Dat zegt Gerard Kuijpers. Hij begon met een bomenrooibedrijf als nevenfunctie maar groeide naar een megaonderneming met een team van medewerkers. Kuijpers mag zich allround noemen omdat het bedrijf alle afdelingen in de branche beheerst: van bomen rooien tot snoeien, aanplant, houthandel en groenrecycling. Volgens Gerard Kuijpers bezit de branche blijvende toekomst: “Zolang bomen groeien, wegennet en woningbouwprojecten uitbreiden, worden er bomen gerooid.”

Het begon allemaal rond 1980 met de invulling van verloren uurtjes: de werkzaamheden in het toenmalige pluimveebedrijf, vroegen geen volledige dagtaak. Daarom transporteerde Gerard Kuijpers in de namiddag of ‘s nachts stamhout naar houtzagerijen. Rijdend met een zware lading op de platte wagen achter de tractor, ontdekte hij de totale bomenbranch.

In 1999 verkochten Gerard en zijn vrouw Jeanne de pluimveehouderij en verplaatsten het inmiddels professionele bomenrooibedrijf naar een nieuwe locatie. Hij koppelde zijn rooibedrijf aan groenrecycling en creëerde daarmee de perfecte match. Niet alleen de combinatie werkt voortreffelijk maar ook de ligging van het bedrijf, op een steenworp afstand van de A2 en pal naast de A50, is een prima plek.

Zoon Hein studeerde af in de bosbouw en is inmiddels mede-eigenaar. Planning en calculatie vallen onder zijn verantwoordelijkheid. Maar hij trekt evengoed in zijn werkplunje naar de bossen om daar behulpzaam te zijn. En net als zijn vader staat hij volledig achter de bedrijfsvisie: “Problemen vragen om flexibele oplossingen, we zoeken naar de beste werkmethode, afspraken zijn ons heilig en bij calamiteiten staan we dag en nacht klaar.”